sobota, 25 marca 2017

Szybki makaron ryżowy z krewetkami


Składniki dla 4 osób:
  • 1 opakowanie makaronu ryżowego - nitki
  • 250 gramów krewetek
  • 1 paczka warzyw orientalnych na patelnię PROSTE HISTORIE
  • kawałek imbiru
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • olej do smażenia
Przepis:
  1. Makaron przyrządzamy według przepisu na opakowaniu.
  2. W woku rozgrzewamy olej i wrzucamy krewetki (najpierw rozmrażamy, jeżeli mrożone) ze startym imbirem . Podsmażamy kilka minut.
  3. Do krewetek dodajemy warzywa orientalne, mieszamy i smażymy kolejne kilka minut.
  4. Do krewetek i warzyw dodajemy makaron. Po środku woka robimy wgłębienie i wlewamy sos sojowy. Całość mieszamy i chwilę podgrzewamy.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz